Jadłospisy

21 kwietnia 2025 – 02 maja 2025

Gramatury dań

Zupa 350 ml.

Zestaw drugie danie mięsne:

  • mięso 100 g.
  • ziemniaki 200 g.
  • surówka 100 g.

Danie wegetariańskie/mączne 300 g.

Kompot 200 g.

Poniedziałek – 21 kwietnia 2025

Zupa

Przerwa Wielkanocna, szkoła zamknięta.

Zestaw obiadowy

Wtorek – 22 kwietnia 2025

Zupa

Barszcz czerwony (MLE, SEL)

Zestaw obiadowy

Makaron z białym twarogiem i polewą waniliową (GLU, JAJ, MLE)
Jabłko 1 szt.

Środa – 23 kwietnia 2025

Zupa

Rosół z makaronem (GLU, JAJ, SEL)

Zestaw obiadowy

Sznycel z indyka podany z ziemniakami i surówką z kapusty Pekińskiej
Banan 1 szt.

Czwartek – 24 kwietnia 2025

Zupa

Pieczarkowa (MLE, SEL)

Zestaw obiadowy

Leczo warzywne z ryżem (SEL)
Gruszka 1 szt.

Piątek – 25 kwietnia 2025

Zupa

Pomidorowa z makaronem (GLU, JAJ, SEL)

Zestaw obiadowy

Pierogi ruskie podane z jogurtem naturalnym (GLU, JAJ, MLE)
Mandarynka 1 szt.

Poniedziałek – 28 kwietnia 2025

Zupa

Ogórkowa z ziemniakami (MLE, SEL)

Zestaw obiadowy

Polędwiczki drobiowe w sosie kremowym z kaszą gryczaną i surówką z selera (MLE, SEL)
Jabłko 1 szt.

Wtorek – 29 kwietnia 2025

Zupa

Krupnik z kaszą jęczmienną (MLE, SEL)

Zestaw obiadowy

Schab w panko z ziemniakami i mizerią (GLU, JAJ, MLE)
Mandarynka 1 szt.

Środa – 30 kwietnia 2025

Zupa

Grochowa

Zestaw obiadowy

Racuchy z jabłkiem i polewą jogurtową (GLU, JAJ, MLE)
Banan 1 szt.

Czwartek – 01 maja 2025

Zupa

Majówka, szkoła zamknięta

Zestaw obiadowy

Piątek – 02 maja 2025

Zupa

Majówka, szkoła zamknięta

Zestaw obiadowy